Beachlife


Nu al goed zomernieuws ! We hebben een strandcabine ! Vanaf dit jaar zijn we de trotse pachters van een plek in de duinen voor onze eigen strandcabine. Vanaf maart tot en met oktober kunnen we dus genieten van ons eigen plekje aan het strand. De zomer kan wat mij betreft niet snel genoeg beginnen !

Al jaren wilde ik graag een eigen cabine hebben aan het strand. Maar er waren wachtlijsten en je moest geluk hebben dat er juist op de plek waar jouw voorkeur naar uitging een plekje vrijkwam. Vaak dat ik met prachtig weer aan het werk was verlangde ik naar de tijd dat ik naar het strand kon gaan wanneer ik wilde. Nu dat ik meer vrije tijd heb moest het gebeuren… En ja dit jaar is het gelukt! We zijn er ontzettend blij mee en verheugen ons op de dagen en avonden aan het strand.
Het mooie is dat we dichtbij ons favoriete strandpaviljoen Loods 10 zitten en ook nog lekker in de duinen. Een super plek daar met nr. 98 op strandvak 5.


Er komen nu veel fijne en leuke herinneringen naar boven van de vakanties uit de jeugd eind jaren zestig aan een andere kust in Zeeland. Vanuit ons vakantiehuis in Colijnsplaat gingen we naar het strand De Banjaard. Daar huurden mijn ouders altijd voor drie weken of langer een ‘strandhok’: Met een ouderwetse stoffen windscherm (blauw-wit gestreept), twee strandstoelen (waar je je vingers vaak aan beknelde), een parasol en een houten bankje dat als tafel dienst deed en verder volgestouwd met strandspulletjes, luchtbedden, strandballen, de standaard rieten matjes, frisbees, emmertjes en schepjes. We vertrokken in de ochtend en bleven afhankelijk van het weer tot zonsondergang. Er waren geen paviljoens wel een frietkraam en een ijskar. De meegenomen boterhammen en broodjes, aardappelsalade, fruit, limonades en koeken smaakten met zand in je mond altijd lekkerder dan waar dan ook.

Met een ouderwetse stoffen windscherm (natuurlijk blauw-witgestreept) met zware houten stokken en bijhorende grote houten hamer en twee strandstoelen (waar je je vingers vaak beknelde bij het opzetten)….

Ik vind het mooi om ons eigen Nr. 98 ook te voorzien van een windscherm , ouderwetse strandstoelen en reservebadpak en handdoeken. Voor de kleinkinderen zullen de emmertjes en speelspullen er zijn incluis de surfplanken van dochterlief. Natuurlijk ook een tafeltje/bankje waar de broodjes op gesmeerd worden. Tussendoor een heerlijk drankje nemen op terras bij Loods Tien en dan weer terug om de zon zien ondergaan uitkijkend over de zee en volop genieten van het ‘leven aan zee’.

Life is better living at the beach

Kijken jullie ook zo uit naar de zomer?


2 reacties op “Beachlife”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: