Vergezichten

Een blogpost zonder foto’s is voor mij ondenkbaar. Om een post levendig, kleurrijk en sprekend te krijgen zijn ze onmisbaar. Gelukkig mag ik werk van Zeeuwse fotografen gebruiken. Iedere keer ben ik erg onder de indruk van de prachtige beelden uit en over Zeeland.
Zo doe ik voor de voorbereiding van mijn berichten heel veel inspiratie op en in mijn blogs kan ik dankzij hun foto’s precies dát overbrengen wat ik beoog.
Graag stel ik ze in mijn komende blogs aan jullie voor. Ik begin met Charles Linssen uit Goes.

Zijn foto van het koppel zwanen zijn jullie al tegengekomen in mijn blog #polder . En die van de zonnende zeehonden op de plaat op de Oosterschelde in Eb en vloed. De foto’s van Charles zijn bijzonder sprekend en geven op een indrukkende wijze Zeeland, het leven op het water en land, de natuur en het landschap weer. Zo maakte Charles vorig jaar aan boord van de mosselkotter ZZ 6 op de Oosterschelde een reportage genoemd ‘Een onvergetelijke mosseldag‘. Echt indrukwekkend hoe Charles met kleuren en licht de stemming van het werk op zee weergeeft.
Hij vertelt zelf over deze dag:

Een mooie dag werd zomaar een heel bijzondere dag

“Als jong en nog braaf Haags jongetje leerde ik op de lagere school netjes en zo zuiver mogelijk het liedje zingen
“Zeg ken jij de mosselman?, die woont in Scheveningen”
was een van de galmende regels toen…
Nu weet ik beter, die woont helemaal niet in Scheveningen, de mosselmannen wonen in Zierikzee! Dinsdag 23 juli mocht ik een (lange) dag te gast zijn op de ZZ6. Om 05.25 uur stapte ik in Zierikzee aan boord om tot in de middag na een geweldig programma weer aan dezelfde kade aan wal te stappen.
Met Patrick Kouijzer, vader en zoon Evert (2x) van de Zande en mijn fotoclubgenoot Peter Kouijzer heb ik een voor mij ‘onvergetelijke ‘mosseldag meegemaakt. Gelukkig had ik ’toevallig’ mijn fotocamera bij me dus ik had het ook druk. Ik heb een beperkte serie uitgekozen om jullie de tocht ‘in beeld’ mee te laten maken.De kenners kunnen er wel een verhaal uit halen. De leken kijken maar en hopelijk vinden ze het ook mooi!”
Augustus 2019 Charles Linssen

Weidsheid

Op dit moment exposeert hij zijn recente werk in Woonplaza BinnenUit in Heinkenkszand. De fotos van weidse landschappen ‘ver-ruimen’ je blik letterlijk als je er naar kijkt.
Toen ik zijn bericht over de expositie las en een aantal foto’s zag had ik gelijk al weer een mooi thema voor een blogpost.
Weidsheid’ is immers zo karakteristiek voor Zeeland. Paula Hagenaar benoemt dit ook in de eerste alinea van haar gedicht:


“Vaak is er een gevoel in mij
die me doet verlangen
naar de weidsheid van de zee
daar wil ik zitten
onderaan de duin
luisteren naar het
ruisen van de golven “
……………………………

Paula Hagenaar

“Probeer ook eens
over de horizon te turen”

Loesje

Een gedachte over “Vergezichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s