Met andere ogen


Bekijk de wereld met andere ogen. Verken. Ontdek. En neem je camera mee.
In de serie over mijn favoriete Zeeuwse fotografen staat in dit blog Jolanda Bosselaar van
Joos Fotoos in de schijnwerpers. Een fotografe met passie, op zoek naar unieke en mooie momenten.

Landschap

Zij komt uit Goes en werkt als Hbo verpleegkundige bij Kind en Jeugd van zorginstelling Emergis. Een aantal jaren geleden begonnen met fotografie volgde zij eerst een basiscursus bij Heel Holland fotografeert van Mischa de Muynck. Begin van het jaar is zij gestart met een opleiding tot vakfotograaf. Dit houdt o.a. in dat zij om de 2 weken op vrijdag naar Zundert reist om de opleiding daar bij het Beeldcentrum te volgen.

Jolanda hoopt dat zij na deze opleiding ongeveer een dag in de week professioneel iets met fotografie kan doen.
Nu is zij nog zoekende welke vorm van fotografie zij leuk vindt. Op dit moment kiest zij voor landschapsfoto’s. Vooral langs de Zeeuwse kusten. 

“Het is heerlijk om op het strand te lopen met mijn camera en foto’s te maken. Soms is het wel eens nodig om na of naast mijn werk heerlijk te ontspannen met fotografie. Wat ik nu het leukste vind om te doen is lange sluitertijden, vooral met water en licht geeft dit een leuk effect.”

Lijnen

Buiten in de natuur zijn en nieuwe plekken ontdekken.
Ik ben altijd graag buiten geweest, het liefste mijn camera in de hand. Ik ontdek graag nieuwe plekken, ontmoet nieuwe mensen en bekijk de wereld steeds met andere ogen .”

Op haar website en Instagram- account vallen de mooie foto’s op met veelal perspectief en lijnen: een lijnenspel van paalhoofden, bomenrijen en steigers.

Haar foto’s leggen spiegeling vast en de wisselende kleuren van het land en de zee. Je ziet ook de lange, karakteristieke bomenrijen van het Zeeuwse land en weidse strandgezichten met strakke lijnen zoals Chris Honingh schrijft in zijn gedicht Mijn Zee.

Mijn Zee ……

Mijn zee treedt buiten elke lijst en dunne latten
moeten zand en water tegenhouden, de rechthoek
vat hen samen. Wanneer ik het doek in strijklicht
zie bedenk ik dat de Roompot niet te evenaren is,
maar ik benader haar ook van een andere kant.
……………..
Wat ik onderzoek heeft vele kanten,
want eigenlijk heb ik land aan zeegezichten.
Je mag’t ook niet onderschatten.

Chris Honingh

Dromen over het strand
Dromen over de zee
En ..
als ik weer naar huis ga
Neem ik al mijn dromen mee
Dromen over het strand
Dromen over de zee
En ..
als ik weer naar huis ga
Neem ik al mijn dromen mee


2 reacties op “Met andere ogen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: