Meet me at the Sunrise ….. Sunset


Zeeland is een fotogenieke provincie. Natuurlijk zijn het de Oosterscheldekering, de Zeelandbrug, de vuurtorens en de stranden die het altijd goed doen op de shoots van amateur- en professionele fotografen. Toch scoren de zonsopkomsten en zonsondergangen nog veel hoger in de top 10 van Zeelandfoto’s. Daarom een blog met de zon in de hoofdrol bij begin en einde van de dag.
Op het strand, op zee, het land, in geel en oranje, opgaand, ondergaand aan de horizon en heerlijk schijnend boven aan de blauwe lucht…

“I never met a sunset I didn’t like”

Nergens in Nederland scheen de zon in 2019 meer dan aan de Zeeuwse kust. Weeronline meldde dat de teller in Vlissingen voor 2019 uitkomt op 2.064 zonuren. Daarmee is 2019 het op twee na zonnigste jaar ooit gemeten. Alleen in 2003 en 2018 waren er nog meer zonuren . Door de ligging aan open zee zijn in Zeeland aan de kust bijna nooit stapelwolken. Dus de zon heeft vrij spel.
Stranden met zonnebadende badgasten, fietsers in prachtige kleurrijke polderlandschappen , witte zeilen op het water tegen een blauwe lucht vormen het decor van aanzichtkaarten en folders.
Maar voor fotografen zijn het vooral de spectaculaire zonsopkomst en ondergangen die tellen. Immers dan komen de vergezichten nog beter tot hun recht dan overdag.

Here comes the Sun

Here comes the sun,
Here comes the sun, and I say
It’s all right
Little darling, it’s been a long cold lonely winter
Little darling, it feels like years since it’s been here
Here comes the sun,
Here comes the sun, and I say
It’s all right

Every sunset is also a sunrise. It all depends on where you stand. ”

The sunrise, of course, doesn’t care if we watch it or not. It will keep on being beautiful, even of none bothers to look at it.”
Gene Anole

Sunrise
Wake me up, my eyes are heavy
and I need some sun
one hit, I’m ready for whatever comes,
Nothing can keep me from you.
Meet me at the sunrise, at the sunrise
I can get you so high, so high,
Burnup the daylight, in the daylight,
Meet me at the sunrise, sunrise
Kygo

Sun goes down
Nothing ever what we expect
But they keep asking where I go next
Oh, we’re chasing as the sun set
Got my mind on you
Doesn’t matter where we are
Doesn’t matter, no
If there’s a moment when it’s perfect
We’ll carve our names as the sun goes down
Robin Schulz


In dit blog zijn foto’s gepubliceerd van Jolanda Bosselaar, Ron Quinten, Charles Linssen, Maarten Janse, Photography by Siem, EMK vissers, Tallship Oosterschelde, Jan Schot, Christian Schot, Sjaak Bout en Kjarten Meeschaert. De songteksten zijn van George Harrison, Jason Walker(Kygo) en Robin Schulz


2 reacties op “Meet me at the Sunrise ….. Sunset”

  1. […] …de zonsondergang bekijkenJa, de zon gaat elke dag onder, maar in Zeeland zijn de zonsondergangen toch echt spectaculair. Wat dacht je van een plek op een rustige dijk, bij de stormvloedkering, aan het Veerse Meer of aan een van de mooie kreken in Zeeuws-Vlaanderen. Op zo’n dag dat niets moet, maar alles kan. Misschien zelfs met een wijntje als afsluiting van ……op het strand picknicken Niets is leuker dan op het strand lekker picknicken. Een gevulde mand en koelbox met heerlijke zoete en zilte lekkernijen en drinks. Vraag je vrienden en familie en ieder brengt iets mee en laat je ….…….de zilte smaken van Zeeland proeven De Zeeuwse Seasides bieden behalve de zee, mooie stranden en prachtige vergezichten ook heerlijke smaken. Zilt is de grond, zout is de lucht en dat proef je in de producten van land en uit zee.  Afgelopen jaren zijn er steeds meer eigentijdse smaakmakers van duin, schorren en zee ontdekt en op de markt gekomen. Mijn drie favorieten: duindoorn, zeekraal en het Oosterscheldezout.….een lange wandeling over de duinen maken Aan de Zeeuwse kust zijn er tal van wandelmogelijkheden. Vanaf de duin heb je soms spectaculaire uitzichten zoals op de hoogste duintop van Zeeland bij Zoutelande. Liefst 54 meter boven NAP. Voor het uitzicht om stil van te worden moet je wel eerst behoorlijk klimmen. …lekker chillen op het terras van mijn favoriete strandpaviljoen Keuze genoeg aan strandpaviljoens hier aan de Zeeuwse kust. Van Cadzand tot en met Renesse aan de Noordzeekust, aan de Westerschelde, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Chique, stoer, trendy, hip of lekker authentiek. In de Zeeuwse stijl of Ibiza/Bali. Mijn eigen favoriet is toch Strand Loods Tien, heel dichtbij bij onze strandcabine. Na het zwemmen een hele fijne plek om wat te drinken en natuurlijk ook verrukkelijk eten. ….. mijn favoriete zomerboeken lezen Heerlijk om in je strandstoel, hangmat of lekker lui op je handdoek in het zand weg te dromen met een mooi boek. Vijf favoriete boeken over de zee, liefde en ingrijpende gebeurtenissen. Spannende boeken, romantisch en aangrijpend, Uit de Seasides Zeebibliotheek. […]

    Like

  2. […] …de zonsondergang bekijkenJa, de zon gaat elke dag onder, maar ik vind de zonsondergangen hier toch echt spectaculair. En de zon in zee zien ondergaan kan behalve op strand natuurlijk ook op een dijk of op andere plaatsen.…….heel veel van de zilte smaken van Zeeland proeven Zilt is de grond, zout is de lucht en dat proef je in de producten van land en uit zee. Eigentijdse smaakmakers van duin, schorren en zee. Mijn drie favorieten: duindoorn, zeekraal en het Oosterscheldezout.….mijn dagelijkse ochtendwandelingen In de vroege ochtend wandel ik altijd met Monty. Voor de afwisseling de ene dag door polder en natuurgebied en dan weer langs het strand, of een combinatie van allemaal. …lekker chillen op het terras van mijn favoriete strandpaviljoen Keuze genoeg aan strandpaviljoens hier aan de kust. Chique, stoer, trendy, hip of authentiek. Mijn eigen favoriet is toch ‘onze’ Strand Loods Tien, heel dichtbij bij ons strandhok en huis. Na het zwemmen een hele fijne plek om wat te drinken en natuurlijk ook te eten. ….. mijn favoriete zomerboeken lezen Heerlijk om in je strandstoel (er staat eentje op terras thuis), ligstoel onder de boom of lekker lui op je handdoek in het zand weg te dromen met een mooi boek. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: