Enjoy


De zee in de naam Zeeland is niet voor niets. Het land ligt letterlijk in zee. De landtongen liggen in de Noordzee. De brede zeearmen Ooster- en Westerschelde reiken tot diep in het Zeeuwse landschap. Het Veerse Meer, het Grevelingenmeer en de stranden aan de lange kust nodigen uit om te genieten van zee, zon en de wind.
Je voelt je overal verbonden met de zee.
Er is hier dan ook altijd veel te doen en te beleven op en aan het water.
Doen jullie mee ?

Let’s jump and dive

and fly through the sky

De wind, de lucht, de zon en het water nodigen je uit : De Zeeuwse Delta is het meest diverse en uitgestrekte watersportgebied van Noordwest Europa. Genoeg ruimte voor watersportliefhebbers.
Je kunt hier zwemmen in open zee of beschut in een van de binnenwateren. Varen, zeilen, duiken, verschillende strandsporten, kanoën en suppen kun je hier ook overal doen. Wie graag een stap verder gaat, kiest voor kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, waterskiën of wakeboarden.

Good Vibrations
I, I love the colorful clothes she wears
And the way the sunlight plays upon her hair
I hear the sound of a gentle word
on the wind that lifts her perfume through the air
I’m picking up good vibrations
She’s given me excitations (oh bop, bop, good excitations)
Good, good, good vibrations

The Beach Boys


De eenzame fietser
Hoe sterk is de eenzame fietser
Die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind
Zichzelf een weg baant?


Boudewijn de Groot

In of uit de wind fietsen

Op de fiets ontdek je Zeeland van een andere kant, namelijk van de zeekant. Verschillende fietspaden liggen buitendijks. Met je neus in de frisse zeewind en uitzicht over het water. Je ziet de schorren en slikken aan je voorbij trekken terwijl je nog eens aanzet op de pedalen. En je kunt kiezen: in de wind of juist in de luwte fietsen.

Genieten van de zee, de zon. Met je vrienden de hengel uitwerpen, je paard lekker laten zwemmen of gewoon saampjes in het water drijven en de zon zien ondergaan.
Enjoy the little things !

Dank weer aan de fotografen Ron Quinten, Jolanda Bosselaar, Maarten Janse, Ria Overbeeke Marten Klop, Everybody Watersports Keesjan vd Klooster, Foleabastias ,SabineK , Moiobeach . De coverfoto is van .Jolanda Bosselaar . De video van VVV Zeeland. De songteksten zijn van The Beach Boys en Boudewijn de Groot.


4 reacties op “Enjoy”

  1. Heerlijk blog! Prachtige foto’s! Zijn de fotografen bekenden van Jou? Wij hebben plm 40 jaar geleden een paar jaar op Tholen gewoond en tot een jaar of 8 terug, een jaar of 10 een stacaravan gehad op Schouwen Duiveland. Altijd als ik het water overga, voelt het als thuiskomen. Ik kom er heel graag!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: