Neem een duik

Live in the sunshine
swim in the sea

Zomer aan zee: een duik in de golven en je dan weer mee terug laten spoelen aan het strand. Met je voeten in het zand voelen hoe het water terugtrekt, het geluid van de branding en de zilte smaak in je mond als je kopje onder was gegaan.
Sweet memories zijn het, van de lange zomervakanties aan zee, het zoute water op je huid, hand in hand met je vriendjes, een beetje bibberend van de kou, de branding weerstaan en dan …wie het eerst durfde – dook erin. Daarna wilde je er niet meer uitkomen totdat je lippen blauw waren.
Hebben jullie zin in een frisse duik?


De betoverende gewichtsloosheid,
het water dat langs je huid glijdt,
dat gevoel van vrijheid “

Lisa Congdon

Bij het lezen krijg je al gelijk zin om een frisse duik te nemen: In haar vrolijke boek “The Joy of swimming” – A celebration of our love for getting in the water” deelt de Amerikaanse Illustrator Lisa Congdon haar liefde voor het water en het zwemmen zo leuk met kleurrijke illustraties en liefdevolle teksten dat je wel enthousiast moet worden voor de ‘zwemkunst’. Congdon is een van de velen voor wie het zwemmen meer dan een leuke hobby is en zeker meer dan ‘even afkoelen’. Zwemmen in zwembaden, binnen en buiten, zwemmen in zee, in natuurwateren , bergmeren of kreken. De echte liefhebbers doen het zelfs het hele jaar door.
Zwemmen schijnt in alle opzichten goed voor je te zijn: uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig zwemmen biologisch gezien zelfs vele jaren jonger zijn dan hun paspoort aangeeft. Je voelt je fitter, lichamelijk en mentaal. En volgens sommigen krijg je bij het zwemmen dezelfde endorphinekick als bij het hardlopen (moet je natuurlijk wel echt flink zwemmen) en schijnt de inspanning de ontspanning te geven van yoga.

Maar het is vooral ook gewoon lekker, leuk en verfrissend en zeker voor wie aan de kust woont is het natuurlijk erg makkelijk om dagelijks in zee te duiken. Super leuk genieten van de zee,.

Zwemmen is voor iedereen, het laat de stunteligen bewegen met gratie, de zware mensen lichtheid ervaren en mensen met een lichamelijke beperking gaan zich er behendig door voelen. Het brengt plezier en sterkt je lijf en geest “

HOW FAST CAN HUMANS REALLY SWIM?
Compared to other animals when swim, not very fast!
Even the fastest male swimmers are slower than Sea Otters.

Dance with the waves, move with the sea.
let the rythm of the water set your soul fre
e”

Christy Anne Martine

Dit blog is voorzien van foto’s en illustraties uit FLOW Magazine , het boek van Lisa Congdon, PinterestSeasideBlog, Mindy Pictures, Rita la e ca, Unterfreundenblog en het Seasides fotoarchief.
De coverfoto is van Mindy Pictures.


2 reacties op “Neem een duik”

  1. […] …in zee zwemmenNatuurlijk staat een dagje naar het strand en in zee te duiken op nummer 1 van wensenlijst, maar heb je geen zin om op een hete dag tussen massa’s mensen te zitten? Ga dan in de ochtend vroeg naar het strand en neem een frisse duik. Dat is heerlijk wakker worden en kan ook bij minder weer. Of combineer het in de avond met … […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: