Dag zomer aan zeeT is weer voorbij die mooie zomer. Op het strand is het stil en rustig, alleen een enkele surfer trotseert nog de golven, de bonte verzameling van windschermen, parasols en strandtenten is verdwenen, caravans en campers zijn vertrokken, souvenirwinkels halen hun visnetten en opblaasboten binnen en op de terrassen zijn weer plekjes vrij.
Het zomerseizoen zit er op nu eind augustus.
Een bijzondere zomer was het dit jaar, zo warm, zoveel zon- en zwemuren en lange stranddagen met de mooiste zonsondergangen.

Onze koffer is gepakt met Zeeuwse zeelucht, een koffer vol zoete herinneringen aan die mooie zomer aan zee in Zeeland.
Dag zomer aan zee tot volgend jaar!

Genieten jullie nog een keer mee van zon, zee, strand en zand, van eenZomer in Zeeland ‘?

‘T Is weer voorbij die mooie zomer

Die zomer die begon zo wat in mei

Ah, je dacht dat er geen einde aan kon komen

Maar voor je ’t weet is heel die zomer

Al weer lang voorbij

Hoe was het ook al weer deze zomer? Een dag aan zee: aan de vloedlijn zittend met je voeten in de zee, onder een parasol, zonnebril en zonnehoed op en een heerlijk boek. Zwemmen in rustige zee, hand in hand met je kleinkinderen in de golven springen, op het terras van je favoriete strandpaviljoen een wijntje drinken en de lekkere catch of the day eten. En ja, die zwoele avonden waar de zon niet wilde ondergaan en niemand zin had om naar huis te fietsen. Voor je strandkot op de duinrand zitten luieren en naar de spelende honden kijken op het lege strand.

Warm was het, soms zelfs echt heet en het water van de zee voelde lang niet zo koud als in andere jaren leek het wel. Soms was het druk maar nooit zo dat het vervelend werd. Gezellig was het en passend bij de zomer in Zeeland. Het strand is, zeker bij eb, groot genoeg voor iedereen, alleen bij de strandpaviljoens was het wat voller. Daar vertoefden vooral veel jongeren, vanwege Corona gedwongen vrij, In de buurt van de ijsjes, drankjes en de wc’s waren natuurlijk ook de gezinnen te vinden.

“De nachten kort, de dagen lang

De ochtend vol van vogelzang

Het scherpe, hoge zoemen van een mug

En ’s morgens vissen in de zon

En zwemmen zover als je kon

We voeren met een boot een eind op zee”

Een zomer met weinig kwallen en veel mosselen en schelpen aan de vloedlijn. (Kite) surfers, suppers op hun borden, opblaasbootjes, luchtbedden en in de verte de rode zwemboeien van de zeezwemmers zorgden voor kleur tegen de eeuwig blauwe lucht. Zandkastelen werden versierd met de mooiste schelpen en een plukje blaaswier .
De zonnebril en -hoeden waren net als de slippers standaard uitrusting en iedereen in shorts en zomerjurkjes over badpak of bikini.

Genieten in volle teugen: op het water, aan het water en soms onder water. Genieten van lekkere zeevruchten, een bakje friet met, heel veel ijsjes en kleurrijke zomerdrinks: Buiten smaakt het altijd beter ”

Fotograferen is heimwee verzamelen voor morgen

Volgens mij zijn er nog nooit zoveel zonsopgangen en vooral zonsondergangen gefotografeerd en via social media gedeeld en geliked. ‘Golden hours’ aan de Côte de Zélande. Verder ook foto’s van genietende zomergasten, sportievelingen die capriolen uithalen met hun board en natuurlijk ook de altijd boeiende vuurtorens als bakens onverstoorbaar in beeld gebracht.

De gouden formule zon-zee-zand voor tijdelijke en de vaste inwoners heeft ook dit seizoen zijn waarde getoond. Nu dat het (drukke) toeristenseizoen voorbij is, iedereen weer naar school en waar kan naar het werk gaat, wordt het strand, de zee, de duinen, het zand weer van de kustbewoners en de zeevogels. Tot de de volgende zomer aan zee.

Zomer in Zeeland, een spoor in het duinzand
Een stukje grond in groen verborgen
Zomer in Zeeland, met jouw hand in mijn hand
Een enkel woord, een plan voor morgen
Duinen en stranden en strelende handen
Die niets willen weten van aardse zorgen
Zomer in Zeeland, een zomer alleen voor
Ons beiden, beiden

Avond in Zeeland, een liefde in Zeeland
Een kleine tuin met koele bomen
Avond in Zeeland, met sterren in Zeeland
Een zwoele nacht vol warme dromen
Dagen en weken van stilte verstreken
Kan aan dit geluk ooit een einde komen
Leven in Zeeland, een leven voortaan voor
Ons beiden, beiden

In dit blog zijn foto’s gebruikt uit het Seasides archief en van Flier fotografie en Klaske Kuperus. De songteksten van ‘T is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox/Steve Goodman @ Jurisdad Music, Van Zomer in Zeeland van Saskia&Serge


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: