Strandhuis thuis


Nu de zomer bijna voorbij is willen we de zee en het strandleven heel graag meenemen naar binnen. Dat vakantiegevoel van strand, zand, zee, zon, de kleuren en de sfeer.
En ook omdat niet iedereen woont op loopafstand van de zee, is is wat beachsfeer thuis extra fijn.
Je eigen beachhouse at home creëren is best makkelijk, het kan al met leuke accessoires en kleuren. En voor wie het groots wil aanpakken die tovert de woonkamer, hal of slaapkamer om met meubilair en aankleding.
Oceanblauw, azuurblauw, marineblauw… laat je inspireren door het eindeloze blauw van de zee op een wolkeloze dag. Of het wuivende helmgras in de duinen. Met af en toe een touch of fris wit. Als ode aan de zomer.

In dit blog geef ik inspiratie en tips voor een strandhuisgevoel thuis.
Veel plezier !

Dromen over strand

Dromen over de zee

En als ik weer naar huis ga

Neem ik al mijn dromen mee

T

Zeeblauw

De look en feel van een strandhuis thuis kun je gemakkelijk en snel creëren met wat leuke accessoires en kleuraccenten. Het spectrum aan zee- en strandkleuren is enorm, je leest er over in in mijn blog Colours of the Sea. Ondanks dat blauw mijn lievelingskleur is heb ik overigens niet overal en bij alle accessoires voor blauw gekozen.
Een tip is om, voordat je al je accessoires vervangt voor dat prachtige zeeblauw of -groen, eerst een slimme rustige neutrale basis te kiezen. En hou dan rekening dat kleuren in de zomer ook in huis met zonlicht en warmte anders overkomen dan in het najaar of winter. Dat vale blauw of licht turquoise is natuurlijk prachtig maar grote kans dat je het in de winter toch te kil vind. Heb je de goede basis dan kun je de accentkleuren met het wisselen van de seizoen ook veranderen en met andere kleuraccenten toch dat ‘strandgevoel’ vasthouden.

TIP geef je huis zee- en strand accenten in de vorm van kleine arrangementen of met een meubelstuk . Zo voorkom je dat het rommelig wordt (tenzij je daarvan houdt, natuurlijk). Ook kun je makkelijk de spullen vervangen en vernieuwen, zonder je hele huis opnieuw te moeten inrichten.

Zandkleuren 

Een strandhuislook zonder zandkleuren is bijna ondenkbaar. Dat zijn ook mijn favoriete kleuren, zeker voor in de woonkamer of slaapkamer. En veel gebruik maken van natuurlijke materialen, die vallen meestal ook in dezelfde kleurgroep. Over het algemeen zijn het allemaal verweerde kleuren, geen knalkleuren en met name veel wit. Toch kun je ook met blauw in de hoofdrol een prachtig Beachhouse look creëren. Het wit blijft en de natuurlijke materialen zijn ook hier onmisbaar. In de winter kun je dit aanvullen met bijvoorbeeld diepere natureltinten en warm okergeel.

” I like this place
and could
willingly waste my time in it”
William Shakespeare

Schelpen, zand, maritieme onderwerpen en natuurlijk vis en schaal-en schelpdieren maken de aankleding en inrichting van een echt strandhuis af. Dat kunnen afbeeldingen, foto’s , kussens en serviesgoed zijn. Net zo als kaarsen, windlichten en borden met schelpen erop. Zo kun je strandvondsten en schelpenverzameling een mooie plek geven .

En voor wie van mooie strandfoto’s houdt moet eens kijken op de website van StrandArt , daar vind je prachtige afbeeldingen van Zeeuwse stranden. En ook mooi meubilair van verweerd strandhout.

De foto’s in dit blog zijn uit het Seasides archief en van de Seasides Pinterestaccount.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: