Herfst aan zee


Met de wind in de rug ga ik graag de herfst tegemoet op een van de mooie uitgestrekte stranden. Eigenlijk kun je met ieder weertype in het najaar genieten van de seasides. Uitwaaien tijdens een lange strandwandeling met de hond, zilte zeelucht opsnuiven, de mooie kleuren van de duindoorn bewonderen en wegdromen bij een zonsondergang . Of dik ingepakt een heuse herfststorm trotseren . En dan natuurlijk thuis opwarmen.

Er zijn zoveel redenen om te genieten van de seasides in de herfst dus waarom niet je batterijen opladen aan zee?

“If a year was tucked inside of a clock,
then autumn would be the magic hour”
Victoria Erickson

Vijf redenen om nu extra te genieten van de seasides

Genieten van de zee zonder drukte

In de herfst is het lekker rustig op het strand. Je kunt kilometers wandelen zonder iemand tegen te komen. Om je hoofd leeg te maken of bij te praten met je partner of een vriendin. De gezonde zeelucht geeft je een instant energie boost! En als de wind je om de oren slaat, geen nood, daar bestaan sjaals en mutsen voor.

Kleurenpracht aan zee

Herfst betekent een prachtig kleurenpalet in de natuur maar ook de luchten en het water tonen nu andere kleuren. Geniet van een herfstwandeling over en door de duinen met uitzicht op de polders of maak een fietstochtje! Die natuur vind je niet snel in het binnenland!


Zonsondergang

Nog een voordeel: in de herfst hoef je niet tot ‘s avonds laat te wachten op de zonsondergang! En omdat het licht in het najaar veel zachter is, kun je ook prachtige foto’s maken. Dus ga er lekker voor in de duinen of op het strand en houd je camera in de aanslag, want de luchten kleuren aan de kust van roze naar paars en van diepblauw naar zwart.

Honden mogen weer los op het strand

In de meeste kustgemeenten zijn honden na het seizoen weer terug toegelaten op het strand of mogen ook overdag weer lekker loslopen. Niet onlogisch, want er liggen geen toeristen meer. Check even of je trouwe viervoeter wel degelijk op het strand mag.
Ook Monty geniet dan nu extra van zijn vrijheid en de weidsheid van het strand. Kennismaking met Monty ?
Lees hier meer over hem

Lekker de storm trotseren

Het stormseizoen begint officieel op 1 november maar ook daarvoor kan het natuurlijk al behoorlijk tekeer gaan. Het is nu extra genieten aan het strand en de boulevard om lekker uit te waaien in letterlijke zin, je staande moeten kunnen houden en de branding in je gezicht voelen. In je element zijn zou je kunnen zeggen. In mijn blog Wind meer over dit geweldige element

En dan thuis lekker lezen …

Na de wandeling geniet ik er dan extra van om thuis bij een kop thee of een glas latte in een spannend of romantisch boek weg te duiken en weg te dromen. In mijn komende blog Vier favoriete Herfstboeken heb ik een kleine selectie gemaakt. Allemaal boeken met het thema zee en liefde.


En all at once, summer collaps into fall”
Oscar Wilde

Herfstrecept

Natuurlijk hebben we ook weer een lekker recept voor jullie gevonden. Deze keer Herfstmosselen met pompoen, gember en kokosmelk.
Eet smakelijk !

In dit blog zijn foto’s gebruikt van het Seaside archief, Pinterest , Hanneke Lucasse, Robin Hardeman, Tjitske de Jong en Thom Brouwer.
Het recept is afkomstig van www.zekerzeeuws.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: