Door de ogen van

Ze houden van de ‘schone’ Zeeuws-Vlaamse kust, de drie hobby-fotografes uit Breskens en Oostburg. Ieder van hen heeft een passie voor het strand, de zee, de spectaculaire vergezichten, prachtige zon op- en ondergangen, het weidse polderlandschap, het mooie licht en zeker ook de bijzondere fotospots in de regio.
Iedere fotografe heeft een of meerdere thema’s gekozen en heb ik er een passend gedicht van Cees de Baare bij gezocht.

Maak in deze Seasidesblogpost kennis met hen en kijk mee door de ogen van Annemarie Bücker, Gudrun Gunter en Nienke Malipaard.Schone Zeeuwse kust

U kust, mooie zacht serene Zeeuwse kust
Als getijden scheiding van water en wind
Gezegende schoonheid haar eeuwige rust
Waar de witte wolkpartijen, zwaar gezwind
Als de weerspiegelend wolken in de branding
Weerkaatsend in het vlak gladde kustenwater
De palenrij weerkaatsend als in een stranding
Het wolkendek doet verdwijnen naar het later
De windkalme branding zachtjes doet ruizen
Op de zachte melodieën van de zee getijden
Luister ik naar de zeesymfonie der sluizen
Welke mij van het alledaagse zal bevrijden
Cees de BaareAnnemarie Bücker

Hallo Seasideblog volgers,
Mijn naam is Annemarie Bücker (Manhave). Ik ben geboren in het pittoreske dorpje Groede en opgegroeid in het vissersdorp Breskens. Ondertussen zijn er al 52 zomers in mijn leven voorbij gekomen, de één was mooi, de andere ietsjes minder, maar tot nu toe heb ik geprobeerd van het leven te genieten.
In 1989 ben ik naar Noordrijn-Westfalen verhuisd, ik was het iets andere souvenir van mijn Duitse vriend (die was op vakantie in Breskens). Dus zo’n 32 jaar in Duitsland, maar alle familie woont nog in West Zeeuws Vlaanderen, vandaar dat ik bijna elke maand ‘thuis’ ben in ‘Bresjes’.
Sinds een jaar of 10 fotografeer ik en ik doe het uitsluitend met mijn mobiel. Bij zonsopgang en zonsondergang ben ik het liefst aan het strand, ik hou zo van dat bijzondere licht. Maar ook overdag kan ik heerlijk genieten van fietsroutes door de polder of langs de kust.
Die Nederlandse luchten zijn zo mooi, blauwe hemel vol met wolkjes het is altijd anders. Nu ik zelf veel foto’s maak, snap ik waarom de schilders het probeerden vast te leggen in hun schilderijen.
Wie weet zien jullie hier en daar nog wel eens een foto voorbij komen van mij.
Veel lees plezier, en tot een volgende keer.
Groetjes Annemarie

Late zomeravond

Late zomeravond ergens aan de Zeeuwse kust
Waar het daglicht langzaam wegzinkt aan de kim
De Westerschelde in al haar scheepvaart rust
Klimt de maan langzaam naar het nachtenbegin

Staand in de zee kalme golvenbranding vangt ze
De verre maan tussen haar rond verheven handen
Genietend van mooie avondkleuren voelt het vrij
Luisterend naar de branding die ze hoort landen

Nagenietend van een lange lome zomerse dag
Zal ze de branding en het late strand verlaten
Omkijkend naar de Westerschelde met een lach
Loopt ze in de nacht denkend aan de nachtcitaten

Cees de Baare

Gudrun Niddy Gunter

Hallo Seasidesvolgers, ik ben hobby fotografe Gudrun Gunter. Afkomstig uit Duitsland en gepensioneerde lerares. Ik woon nu al weer zes jaar in Breskens.
Mijn favoriete plekjes hier in de omgeving, waar ik heel erg van hou zijn Nummer Een en de Panoramaweg met de vuurtoren . Wat is er nu mooier als je de Panoramaweg omhoog fietst en dat dan dit bijzondere licht op je wacht. Maar ook het Killetje met de getijdenduiker, de waterinlaat voor Waterdunen is een favoriet.
Veel mensen zullen mij herkennen als ik met mijn hondjes langs de Westerschelde en door de Zeeuws-Vlaamse polders fiets om foto’s te maken.

De wolkenfabriek

Vanuit de schoorstenen van het staal
Worden de grote witte wolken geboren
Stijgend naar het blauwe hemelverhaal
Waar je het wolken groeien kunt horen
Het zachte gesis van onze wolkenfabriek
Stuwt de witte wolkenrook ver omhoog
Uitwaaierend over ons, het levenspubliek
Verstopt de wolk een mooie regenboog
Door de wind zullen de wolken verdwijnen
Over ons heen, de wijde zee of over het land
En langzaam de warme zon zal verschijnen
Schijnend over ons mooie gele thuisstrand

Cees de Baare

Nienke Malipaard

Mijn naam is Nienke en ik wil jullie meenemen in een klein gedeelte van mijn geschiedenis wat betreft fotografie . 
Ik ben woonachtig in Oostburg in West Zeeuws Vlaanderen, een schitterend mooi stukje Zeeland. Hier heb ik op een klein aantal kilometers afstand zowel strand als bos tot mijn beschikking, ook de polders zijn mooi om te fietsen en wandelen.
Mijn vroegste herinneringen aan fotografie is eigenlijk al vanaf mijn kinderschoenen, wel te verstaan toen ik 5 jaar was: mijn papa maakte veel foto’s van de natuur en hij had een eigen doka. Hier stond ik als kind gefascineerd te kijken hoe de ontwikkeling van een foto tot stand kwam en later mocht ik zelf aan de slag gaan met de wisselbaden.
Een dierbare spreuk van mijn papa is: *De beste raadgever is degene die zegt waar je naar kan kijken, maar zegt niet wat je moet zien, dat zie je zelf door de lens.*
Fotografie is voor mij een hobby waar ik rust in kan vinden , en nog meer geniet van de kleine dingen om me heen. Zelf fotografeer ik het liefst strand, zee en lucht, maar nu ik zo terug kijk in mijn foto’s, is er toch ook een breder scala aan mij voorbij gegaan.

Kust reflectie


Daar waar de wolken in reflectie het water raken
Tijdens een windstilte langs onze lange kustenlijn
De branding zacht ruisende kustgeluiden maken
Rollend over het zand al is de schoonheid klein
Laten avondwolken het late licht schoon schijnen
Schijnen over de schoonheid van de Zeeuwse kust
Om op den duur bij de getijden te laten verdwijnen
Sta ik nagenietend van de schoonheid, kustenrust
Zo kan ik uren staren naar de branding schoonheid
Zowel bij stormen als bij windstilte tijdens reflectie
Reflectie van de vele wolken en de zee die je bevrijdt
Tijdens de kustwandeling waar men schoonheid ziet

Cees de Baare

Meer foto’s kijken van Annemarie, Gudrun en Nienke?
DE FOTOGRAFES HEBBEN ALLE DRIE EEN FACEBOOK ACCOUNT:
Nienke Malipaard Annemarie Bucker Gudrun Niddy Gunter
OOK OP INSTAGRAM ZIJN ZE TE VINDEN : Gudrun Niddy Gunter Nienke Malipaard Annemarie Buecker

OOK CEES DE BAARE IS TE VINDEN OP SOCIAL MEDIA

Leuke Blog? Schrijf je in voor de Flessenpost nieuwsbrief
en laat je maandelijks inspireren met nieuws van de seasides

Verwerken…
Gelukt! Hartelijk dank voor deze aanmelding! Wij hopen dat deze nieuwsbrief bevalt.

4 gedachten over “Door de ogen van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s