Een frisse start


Met veel inspiratie en frisse zin navigeert Seasidesblog het nieuwe jaar in. Ook in 2022 ga ik bloggen over all het moois hier aan de kust en deel ik graag mijn liefde voor Zeeland.
Het wordt het vervolg van mijn “blogreis vol passie voor de zee, de kust, de stranden, lekker eten en drinken en mooie vergezichten”. Er komen nieuwe posts, zeeverhalen en gedichten, weetjes en tips, de Flessenpost en vooral heel veel mooie foto’s.
Allemaal echte blijmakers vind ik.
Een lijstje met deze blijmakers treffen jullie aan in dit blog samen met een kleine terugkijk op het moois van de seaside van 2021.
“Twenty years from now, you will be more disappointed by the things you didn’t do than those you did. 
So throw off the bowlines. Sail away from safe harbor. Catch the wind in your sails. 
Explore. Dream. Discover.”

Mark Twain

Seasides’ blijmakers

Bucketlijstjes en het afvinken van to do dingen is niet zo mijn ding. Die tref je dan ook niet aan in mijn blogs. Je ziet het altijd bij begin van het nieuwe jaar de opsomming van goede voornemens, die meestal toch sneuvelen of afgezwakt worden. Veel leuker vind ik het om mij op dingen te verheugen, vooruit te kijken op alles waar ik blij van word.
Daar schrijf ik dan over in mijn blogposts. En zo fijn, er zijn heel veel van deze blijmakers op te noemen:

 • Zilte zaligheden proeven
 • Zwemmen in zee
 • Zonsondergangen
 • Lange wandelingen over strand
 • Deinen door de duinen en polders
 • Genieten op het terras van mijn favoriete strandpaviljoen
 • Interessante ontmoetingen
 • Fijne plekken in Zeeland ontdekken
 • Kunst aan zee bewonderen
 • Nieuwe verhalen opduiken
 • Maritieme details fotograferen
 • Wijdse vergezichten
 • Leuke boeken over de zee en liefde uitzoeken

Dus onderwerpen genoeg om weer veel blogposts te schrijven en de maandelijkse flessenpost te vullen. Ik heb er heel veel zin in.

“This is a new year.
A new beginning.
And things will change”

Taylor Swift

De parels van 2021

Ook vorig jaar waren er heel veel mooie momenten waar ik van genoten heb. Die momenten heb ik vastgelegd in de blogposts.
Elke veertien dagen verscheen er een nieuwe post met foto’s, teksten, gedichten en quotes.
Een kleine terugblik op de parels van 2021.

Liefde voor Zeeland

Zeeland in beeld, woorden, gedichten. Met blogposts zoals Zeeland vanuit de lucht, Paalhoofden..., Strandjutten…., Op safari in Zeeland…, We gaan naar zee..., Zeeland op z’n mooist .., Achter de dijk.., Bankjes met zeezicht en natuurlijk Zeeuwse luchten kon ik mooi mijn liefde voor Zeeland tot uitdrukking brengen.
Kijk op de blogpagina en je kunt ze allemaal teruglezen.

Door de ogen van

Ook in 2021 mocht ik voor de blogposts weer meekijken door de lens van (Zeeuwse) fotografen zoals Annemarie Bücker, Gudrun Gunter en Nienke Mailpaard en van nog vele anderen.

Kijk om je heen en overal is iets moois te zien


Flessenpost

Iedere maand spoelt hij aan, de Seasides Flessenpost nieuwsbrief met ‘in de fles’ de laatste blog, een mooie quote en/of gedicht, een terugblik op een eerder geplaatste blogpost, een zeeverhaal en kort nieuws over eten&drinken, kunst, cultuur en muziek. Uiteraard allemaal van én aan de kust.
Seasides fotografe Nienke Malipaard maakte prachtige coverfoto’s voor de herkenbaarheid van de flessenpost.

Seasidesblog in de Badkoerier

Heel trots ben ik dat mijn blogposts in de gedrukte edities van de Badkoerier stonden. Zo leuk om in dit bekende magazine voor toeristen, inwoners en ondernemers in Zeeland te mogen schrijven over je passie.
In overleg met de redactie kies ik een onderwerp uit dat mooi aansluit bij de slogan van het blad: Zeeland is om te beleven
En wat een extra leuke promotie voor mijn blog is dit. De gedrukte edities staan uiteraard op de site van de Badkoerier.

Ook voor 2022 is het de bedoeling dat de Seasidesblog weer een pagina in de Badkoerier-edities mag verzorgen.

Social Media

Alle blogs staan natuurlijk op mijn eigen site http://www.seasides.blog maar daarnaast post ik ze ook op Facebook en Instagram. Ook op het platform van Linkedin zijn de berichten en de flessenpost te vinden. En er is ook een Pinterest account van Seasides. Zo kan de blog op velerlei manier gevonden worden.
Kijk eens en volg me als het je bevalt.

De blogreis van Seasides gaat verder in 2022.
Met nieuwe ontmoetingen aan zee, verhalen over de seasides en prachtige vergezichten.

Voor wie van moois houdt en nog meer blijmakers wil ontdekken,
is er good nieuws:
Vanaf maandag 10 januari is mijn blog ‘Bright sight of life ‘online.
Een persoonlijk blog met positieve posts.


Bedankt voor het lezen en volgen
SEA YOU SOON
8 reacties op “Een frisse start”

 1. Goeie voornemens, ik maak ze nooit. Als ik iets wil veranderen of aanpassen doe dat eigenlijk gelijk en wacht niet tot 1 januari.
  Wat leuk dat je in de gedrukte versie terecht kwam.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: