Avondstemming


Het zijn niet alleen mijn favoriete momenten maar ook voor vele (hobby) fotografen, de avonden aan zee. Een spectaculair ondergaande zon, de roze maan tegen een lichtblauwe hemel, fel of juist ingetogen gekleurde luchten en het bijzondere licht. Ik hou van de haast betoverende gouden avondstemming.
Natuurlijk zijn de bekende landmarks zoals de vuurtorens, de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug ook overdag een geliefd decor. Maar het lijkt alsof deze juist met zonsondergang en in het avondlicht nog fotogenieker zijn. Voor deze blogpost heb ik een kleine selectie gemaakt. Het was overigens heel moeilijk omdat er zoveel mooie foto’s van avonden aan zee zijn.
Kijken jullie mee en geniet.

Dalend avondlicht

Als aan den einder het avondlicht daalt

De zachte zeebries het water doet raken

Het late zonnelicht het getijde bestraalt

Een gele gloed eb en vloed doet staken

Tijdens doodtij verruild de dag de nacht

Zodra de gele gloed traag zal verdwijnen

Het water kleurt naar het nachtenzacht

Als de maan zal trachten te doen schijnen

Door de hoge wolkengaten aan de horizon

De zacht verlichtende maan ons zal tonen

Dat de dag verdwijnt en de kwijnende zon

Weg zal zakken om de nacht te verschonen

Cees de Baare

 ” Every sunset is also a sunrise. It all depends on where you stand. ”

Sun goes down
Nothing ever what we expect
But they keep asking where I go next
Oh, we’re chasing as the sun set
Got my mind on you
Doesn’t matter where we are
Doesn’t matter, no
If there’s a moment when it’s perfect
We’ll carve our names as the sun goes down
Robin Schulz

Voor dit blogje heb ik foto’s van Nico Ingels, Gudrun Gunter, Jdvw fotografie, Jolanda Bosselaar, Dick Voogd, Boekhandel Spui, Vuurtoren Breskens en uit het Seasides archief gebruikt. Het gedicht is van Cees de Baare.


8 reacties op “Avondstemming”

  1. De foto’s zijn werkelijk prachtig. Als de zon érgens mooi onder gaat dan wel aan de kust. Moet me er weer eens toe zetten om die tijd naar het strand te gaan, Het komt er gewoon niet vaak geneog van. Niet dat ik dan zulke mooie foto’s zou kunnen maken natuurlijk, dan moet je toch een betere fotograaf zijn dan ik ben.

    Like

  2. Ja dat zijn inderdaad heel mooie, bijzonder sfeervolle ook, momenten… en dan jeukt mijn fotografenhartje wel hoor… maar ja helaas…. ik woon er veel te ver van vandaan dus ‘moet’ me dan maar getroosten met foto’s zoals die hier van jou 😉

    Fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: