December aan zee


Om eens de andere kant van de seasides weer te geven koos ik voor deze decemberblogpost foto’s in de ‘donkere’ sfeer van de decembermaand. Ik hou van deze aparte sfeer van de winter aan de kust die zoveel kleuren en nuances kent. Wit ijzig blauw, donker met grijs en ook weer warme kleuren van de zonsopkomst en natuurlijk het rood van de ondergang. In dit blogje zijn het dus de donkere, blauwzwarte en grijzige kleuren zoals ze ook in het bijhorende gedicht terugkomen.

Donker December

Zie licht aan de horizon
Even kijkend in de verte
Langzaam komt de zon weer op
Fabelachtig mooi
Mooi als een waterbron

Omklemd door koude kilte, ik liep
Ontdekking van het mooie strand
Ruik ik het zout in mijn neus
Dankbaar voor alles 
Proef ik het diepe diep

Onder water is de bodem dichtbij
Geniet van de schelpen en stenen
In een korte tijd is alles weg
Niemand heeft verloren
Gaat December weer voorbij

Jeroen Rutten

Wintersfeer

De herfst en winter zijn mooie seizoenen aan de kust. Juist omdat het dan minder druk is met bezoekers, auto’s en fietsers kun je van de schoonheid van de zee, de polders en de stranden intenser (ongestoorder) genieten.
Over de wintersfeer schreef ik eerder de blogposts Winter aan zee en Winterdagen. En natuurlijk zijn er ook tips voor Seasides favoriete winterboeken. Neem gerust een kijkje voor meer moois van de winterseasides.

Colofon

De foto’s in deze post zijn van Annemarie Bücker, Wilma Franssen, Sandra Harthoorn, Lena Schreijenberg, Ronnie Verrijzer en uit het eigen Seasidesarchief. Het gedicht is van Jeroen Rutten.


9 reacties op “December aan zee”

  1. Meteen realiseer ik me dat ik alweer wekenlang niet naar het strand geweest ben. Dat ga ik snel goed maken. Gewoon té mooi er niet even van te genieten. De foto’s maak ik alleen in mijn hoofd zo mooi als ze hier te zien zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: