Vergezichten


Weidse vergezichten, vrij uitzicht op een horizon zonder einde. De voorjaarsmaanden januari en februari bieden het aan. Lege stranden en verlaten duinpaden, de ruime zee uitgestrekt voor je en bijzonder mooi licht. En natuurlijk rust, stilte. Voor mij is het genieten met een grote G. Graag neem ik jullie mee naar de wonderschone wereld van de seasides, eindeloos mooi.

Nu ik een
luchtje schep
omdat ik
en alles
mij heeft dwarsgezeten

weer uitzicht heb

denk ik
ik had het moeten weten

hoe heb ik het blauw
het hemelsblauw
kunnen vergeten

Ariena Ruwaard

Eindeloos eiland

Zeeland kent ook een eindeloos eiland, Noord-Beveland. Eindeloos in de letterlijke én figuurlijke betekenis. Het landschap biedt hier eindeloze vergezichten en je kunt wandelend of fietsend eindeloos genieten. Verbonden met het noorden door de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering, beiden eindeloos mooi.

Endless sky

“Eindeloos ver lijkt de horizon boven het weidse landschap en de zee. De weidsheid spiegelt in de lucht… en op het water. Zeeuwse Vergezichten … fietsers op de dijk, boten aan de horizon, rijen bomen aan het kanaal.” 
In mijn eerder geschreven zomer blogpost Endless Sky lees je meer over vergezichten en blauwe luchten.

Colofon

De foto’s in deze post zijn van JdW fotografie, Jolanda Bosselaar, Jeroen Verhulst, Vuurtoren Breskens en uit het eigen Seasides archief.


17 reacties op “Vergezichten”

  1. Schitterend , jaloersmakend ook zelfs

    Bijna net zo…. maar dan zonder die zee… als “mijn” platteland in het noorden. Zou ik iets noordelijker gaan dan is er de Waddenzee uiteraard maar helaas geen leegte in schoonheid aangezien de verpesting door windmolens

    Fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: