Aan zee


Voor deze blogpost ‘Aan de waterkant’ heb ik een aantal bijzondere foto’s uitgezocht. Niet alleen in de kleurstelling maar juist ook vanwege de prachtige sfeer die er van uitgaat. Het schaduwspel, de schittering van het water, de horizon in de verte en het opgaan van mens en dier in de omgeving.
Uitkijkend over de zee doen de beelden aan zee. Het zet je aan het denken en laat je een ander perspectief zien. Wat vinden jullie, fascinerend toch?

Beelden aan zee

Over de beelden aan zee wilde ik al eerder schrijven. Ze staan op markante plekken op de boulevard, een dijk, een dam en bij een haven. Nimfe, loods, ingenieur, vissersvrouw, mosselvisser, sluiswachter. Allemaal kijken ze uit over de zee. Wachtend op de thuiskomst van geliefden, op uitkijk voor de schepen en starend naar de weidse horizon. Door naar hen te kijken komen verhalen naar naar boven over en uit de andere wereld van de kust, van werken met en op het water.
Het doet me denken aan een uitspraak van kunstenaar Iris Le Rütte:

Door het kijken naar kunst meer gaan zien in de buitenwereld,
Door andermans ogen er naar kijken

Colofon

De foto’s in deze blogpost zijn van Bas Boone, Beate He, Ronnie Verrijzer, Misibeh, Ron Quinten, Lennard Maas, Frans de Ruijter, R. Lippens, Tanja van Eenenaam, Gudrun Gunter, Evan Murphy en uit het Seasidesarchief

TIP: Het Beelden aan Zee museum in Scheveningen. De vorm van museum Beelden aan Zee is gelijk aan die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen.


17 reacties op “Aan zee”

 1. Tot m’n schande moet ik bekennen dat ik nog nooit het museum aan zee bezocht heb. En dat terwijl ik er zo vaak langs loop met de museum jaarkaart op zak. De beelden op de boulevard ervoor kunnen we altijd weer boeien. De foto’s van de beelden die je hier plaatst zijn ook prachtig, het Scheveningse vissersvrouwtje zou er zomaar tussen passen .

  Geliked door 1 persoon

 2. Goedemorgen, bedankt voor je aanmelding op mijn blog, leuk!
  Ik heb je site even doorgespit, mooie postings en prachtige foto’s. Het ademt rust en sfeer uit.De prachtige fotografie is niet van jezelf, begrijp ik?
  Groetjes, fijne dag!
  Sonja.(via de blog son370.zie je de link naar mijn wandelblog.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: