Strandmiddag


Het was een mooie lente zondagmiddag aan het strand. Met een lekkere lunch in ons favoriete strandpaviljoen en volop strandbeleving voor de kleinkinderen, zelfs inclusief pootjebaden in 10 graden (!) koud water.

Ons ‘strandkot’ in de duinpan is opgebouwd en zit al vol met de windschermen, de surfplanken, scheppen en ligstoelen. Allemaal gereed voor lange mooie stranddagen en avonden. Zandkastelen bouwen die meegenomen worden door de golven, lange wandelingen langs de vloedlijn, zwemmen in zee en zomaar turen over de zee, uitkijken naar zeilboten met witte zeilen.


We zagen de zeilboot in de verte rustig voorbij glijden, de witte zeilen afsteken tegen de blauwgrijze lucht en ik moest denken aan het gedicht van Willem Hussem.

Zet het blauw van de zee

Tegen het blauw van de hemel

Veeg er het wit van een zeil in

En de wind steekt op

Willem Hussem

En zo komt langzaam en zeker de zomer in zicht. We verheugen ons.

Colofon

Alle strandfoto’s zijn van Seasidesblog, de foto van het zandkasteel is van Lena Schreijenberg.
Meer lezen over voorvreugde op de zomer aan zee: We gaan naar zee


14 reacties op “Strandmiddag”

 1. heerlijk zo’n dag aan zee
  ik keek naar wat er achter de mooie zeilboot te zien was , Vlissingen is de enige grote stad die ik ken in het Zeeuwse land , dit lijkt mij het niet te zijn
  ik keek er naar uit op wandel naar Breskens komende van Sluis , en nadien keek ik van die kant terug op de mooie ZwartWitte dame , de vuurtoren van Brekens
  wens jullie veel strand plezier

  Geliked door 1 persoon

   • wel Vlissingen ? dan genomen van zeg maar landinwaarts gezien vanaf de veerboot , mis de molen o.a.
    maar dat beeld wat je uren lang ziet als je wandelt blijft je bij , ik heb zelfs tegen iemand van de vuurtoren gezegd nadien , leek wel of die me volgde als ik van Vlissingen noordwaarts liep 🙂
    dank je wel

    Geliked door 2 people

 2. Wat een pracht van een foto met passend gedicht. Ja, heerlijk daar hé. Mijn vroegere achtertuin. Ik kom er heel graag terug. Wat zeg ik, ik was er vorige week nog… voor een wandeling en een lunch in Loods10. Zalig én lekker.

  Geliked door 2 people

 3. Als ik er in de buurt zou wonen zou ik het bepaalde delen van het jaar geweldig vinden… het deel vh jaar dat nu begonnen is zou ik dan ‘minder’ leuk vinden. al die drukte, brrr moet er niet aan denken 😉

  Hoe dan ook… jullie genieten wel en dat zij jullie natuurlijk van harte gegund

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh… dat is een jaloersmakend strandverhaal.! Kinderen hebben niet zo’n moeite met koud water en veel kwaad kan het niet. Leuk dat ik nu een gezicht bij “oma “heb. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: