Flessenpost

Uitgelicht

SEASIDES’ Oktober Flessenpost 

Met een mooie warme en droge septembermaand achter de rug was het vorige week even wennen aan kouder en ook natter herfstweer. Nog net niet echt weer om mutsen en sjaals uit de kast te halen maar met blote voeten aan het strand lopen zoals de afgelopen maanden zit er helaas niet meer in.  

Over mijn dagelijkse strandwandelingen (nu dus met schoenen aan) schreef ik mijn laatste blogpost ‘Ochtendwandelingen aan zee’. In dit blog lezen jullie ook over de zeven gezonde redenen om ‘s ochtends 30 minuten te wandelen.  

Voor de rubriek ‘kunst aan zee’ koos ik de schilderijen van Lilith de Jonge en de Zeeuwse sieraden van Juwelier Minderhoud. 
Muziek achter de dijken op bijzondere of verrassende locaties is te horen en te beleven tijdens het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen van 1 t/m 20 oktober 2021.
De Oosterscheldekering, het meest bekende waterbouwwerk van Nederland bestaat deze maand 35 jaar. Behalve de bescherming tegen het water is de kering ook een unieke locatie voor stoere evenementen. 
Uit dezelfde Oosterschelde achter de kering wordt ook het zout gewonnen van de Zeeuwsche Zoute, recentelijk verkozen tot Beste Food Noviteit 2021 en nu uitgebreid met een nieuwe smaakvariant. 
Eind september is het oesterseizoen geopend. Hebben jullie ze al geproefd de  Zeeuwse platte en kromme oesters
Oesters horen bij Zeeland zoals Eb en Vloed. Over de getijden, en eb en vloed in ons dagelijks leven schreef ik vorig jaar een blog, nu terug te lezen

Always find time for the things that make you feel happy to be alive

Alle blogposts

Achter de dijk in het land van polders en kreken

Achter de dijk kijken. In dit blog een beeld wandeling door het historische Zeeuwsvlaamse polderlandschap met kronkelende dijken, weilanden en prachtige kreken. Aangevuld met polderweetjes, verhalen en gedichten

Ochtendwandelingen aan zee

Een frisse neus halen tijdens een heerlijke ochtendwandeling langs het strand en de zee is voor mij dé start van de dag.
Ook weleens overwogen om ’s morgens te wandelen? In dit blog vind je 7 gezonde redenen om je dag te beginnen met 30 minuten wandelen.
En kun je lezen over de effecten van wandelen en het wel en wee van zo’n ochtendritueel.Als smaakmaker vind je mooie foto’s van mijn eigen ochtendwandelingen en passende gedichten. En een klein overzicht met leuke wandelblogs.

Seasides’ 5 favoriete nazomer boeken

Lekker lezen met deze deze gevarieerde nazomer boekenselectie uit verschillende thema’s en genres uit de zeebibliotheek van Seasidesblog: Verhalen van J.Slauerhoff, vertellingen van Wim Hofman, een roman van Eva Garcia Sáenz en om het vakantiegevoel nog even vast te houden de vakantieroman van R.C. Sheriff. Voor de Zeelandliefhebbers boek van J.Wielart.
Opruimtips van BookSomeTea voor je bibliotheek en een overzicht met andere leuke boekenblogs.

Door de ogen van

Kijk mee door de ogen van Annemarie Bücker, Gudrun Gunter en Nienke Malipaard. De drie Zeeuws-Vlaamse fotografes uit Breskens en Oostburg houden van de ‘schone’ Zeeuwsvlaamse kust. Ieder van hen heeft een passie voor het strand en de zee, de spectaculaire vergezichten, prachtige zonsop- en ondergangen, het weidse polderlandschap, het mooie licht en bijzondere fotospots in de regio. Voor deze Seasidesblogpost heeft iedere fotografe een of meerdere thema’s gekozen en er is een passend gedicht van Cees de Baare bij gezocht.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Nieuwe berichten en andere flessenpost in je inbox