Flessenpost

Uitgelicht

Seasides’ Flessenpost Mei

De meimaand is begonnen en daarmee ook de bedrijvigheid aan de kust. Op de meeste stranden staan de cabines klaar voor de badgasten, in de jachthavens liggen de boten in het water te dobberen en op veel plekken zijn weer volop fietsen te huur. Gelukkig kunnen we ook weer lunchen, chillen en genieten van heerlijk seafood op de terrassen.

In deze flessenpost vinden jullie het nieuwste blog met een verhaal over ‘Paalhoofden, wachters aan zee’, kort nieuws met aandacht voor de ‘zee’ sieraden van Handmade by Zeekraaltje en cosmetica van Z-life.
De blogpost ‘Van boord op ons bord’ van vorig jaar gaat over lekkere producten vers gevangen door de Noordzee en Zeeuwse vissers.
In Over Seasides maken jullie persoonlijk kennis met mij. Voor deze nieuwsbrief koos ik een gedicht en mooie foto van de Oosterschelde van Charles Linssen, de coverfoto met de paalhoofden van Jolanda Bosselaar en de luchtfoto is van Alexander Ewert. LEES HIER VERDER

Alle blogposts

We gaan naar zee, van badkoets tot badplaats

Met de zomer in zicht verheugen we ons op zon, zee en het strandleven. De kustplaatsen zijn er klaar voor, de badgasten kunnen komen. Dat doen ze al vanaf de 19de eeuw. Sinds die tijd trekt het Zeeuwse strand ieder jaar grote aantallen liefhebbers aan .
Hoe was het eigenlijk vroeger, het strandleven ? In dit blog gaan we terug naar de tijd van zeebaden voor je gezondheid, badkoetsen, de badmode en de juiste strandetiquette. Met een Kroniek van de kust als boekentip.

Paalhoofden, wachters van de kust

Trotse wachters aan zee, Zeeuwse Stonehenge, zwarte hoofden, de houten paalhoofden aan de Zeeuwse kust spreken tot de verbeelding. Bij eb steken de met algen en pokken beklede rijen van verweerd hout ver uit het water en werpen met hun strakke lijnen prachtige schaduwen op het zand. Uitnodigend om er op te zitten, om er op of er tussen te lopen, naast te staan of alleen maar te bewonderen. Wat is verhaal van de houten palen? In dit blog gaan we op onderzoek naar het meest gefotografeerde erfgoed. van de Zeeuwse kust.

Op koers met de Vrijbuiter

In de rubriek Voor de Wind in dit blog een ontmoeting met kapitein eigenaar Wiebe Radstake van de tjalk Vrijbuiter. Ik sprak met hem over zijn roots, de Oosterschelde, passie voor de duurzame zeilvrachtvaart en zijn keuze voor een groene en creatieve koers.

Seasides 5 favoriete Lente boeken

In Seasides ’s boekenkeuzes voor de lente maak je kennis met vijf boeken over de zee, de liefde en bijzondere mensen. Het zijn verhalen over bijzondere mensen, die nieuwe wegen ingaan en keuzes maken. In het blog ook aandacht voor minibiebs en getekende recensies.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Nieuwe berichten en andere flessenpost in je inbox