Strandart


Sfeerfoto’s van de Zeeuwse kust aan de muur of lampen en bankjes van oude paalhoofden en drijfhout van de Zeeuwse stranden. Onder de naam StrandArt verkoopt Rudi Wijnacker uit Vlissingen zijn foto’s en zelfgemaakte houtcreaties. Met zijn camera is hij op de stranden te vinden en struint hij de vloedlijn af voor bijzondere stukken drijfhout. In deze blog een portret van Rudi Wijnacker, een van mijn favoriete Zeeuwse fotografen.

Strandsfeer thuis

“De stormen van de laatste tijd hebben weer mooie foto’s en mooie stukken hout opgeleverd” zegt Rudi. “Het hout spoel ik eerst een paar dagen in zoet water voor ik er mee aan de slag ga en het resultaat verkoop ik via mijn webshop www.strandart.nl. Daar staat ook een fractie van mijn foto’s, maar ik krijg regelmatig specifieke verzoeken. Ik kan inmiddels putten uit een uitgebreid fotoarchief en anders ga ik met mijn camera op pad. ”

Zeeuwse paalhoofden

Foto’s post Rudi ook op zijn Instagram en Facebook-kanalen en zo speelt hij zichzelf ook als fotograaf in de kijker. Voor Strandcamping Groede in Zeeuws-Vlaanderen en verschillende hotels, appartementen en campings op Walcheren heeft hij al shoots gedaan. Dit jaar focust Rudi nog meer op ondernemers in de toeristische sector. Hij ondersteunt hen om toekomstige gasten te verleiden tot een bezoek aan de Zeeuwse kust. “Hoe kun je dat nou beter doen dan door die Zeeuwse strandsfeer op je website, social media en in brochures terug te laten komen?
En als de gasten er eenmaal zijn, maakt een strandfoto aan de muur en een lamp gemaakt van die typisch Zeeuwse paalhoofden de accommodatie compleet. Dat is StrandArt.

Memories
Made at the beach
Last a Lifetime

Van werk naar betaalde hobby

Hoewel StrandArt inmiddels bijna twee jaar bestaat, is de basis al lang geleden gelegd. Met een fotograaf als vader kreeg hij het fotograferen al van jongs af aan mee en het werken met hout was hem ook niet vreemd. Tien jaar geleden maakte hij zijn eerste houten lamp en een paar jaar later het eerste bankje van drijfhout. Rudi merkte dat hij, na ruim 10 jaar in de marketing communicatie gewerkt te hebben, steeds minder voldoening uit zijn werk haalde. Hij wilde zichtbaar resultaat, weg vanachter het bureau en meer voor mensen kunnen betekenen. Een carrièreswitch naar timmerman kwam daar nu bij. Dat was een grote stap. Qua inkomsten, maar ook op persoonlijk vlak zijn studie communicatie en opgedane werkervaring zette hij grotendeels aan de kant. Maar hij heeft nog geen seconde spijt gehad van deze keuze. Het rechtstreekse contact met zijn klanten, hij kan zijn creativiteit kwijt in zowel het fotograferen als houtbewerking en de variatie bevalt hem uitstekend.

” Met je camera langs de branding lopen, dat voelt toch niet als werk?”

Meer weten over StrandArt? Ook zo een mooie lamp in je kamer? Kijk op www.strandart.nl of volg StrandArt op Facebook. Benieuwd naar Rudi’s andere fotowerk? Kijk op www.rudiwijnacker.nl/fotografie


3 reacties op “Strandart”

  1. Ik lees veel herkenbaars hier, zo leuk! Manlief hier die ook zijn (goedbetaalde, maar veeleisende) baan inruilde voor het fotograferen… mooie strandkunst, zoals collega en ik dat ook verkopen in haar winkel. Leuk hoor! Inspirerend!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: