Herfst aan de kust


Kom je ook jouw batterijen opladen aan de kust? Het is er nu heerlijk vertoeven. Wat dacht je van uitwaaien tijdens een strand-of polderwandeling, zilte zeelucht opsnuiven en majestueuze schepen kijken op de boulevard, de mooie kleuren van de duindoorn bewonderen en wegdromen bij een zonsondergang? Of dik ingepakt een heuse herfststorm trotseren. Maar ook idyllische plaatsen fotograferen zonder storende drukte.
In dit blog vijf redenen om juist nu naar de kust te gaan, want er is voor ieder wat wils te beleven. En voor de liefhebbers een lekker recept met herfstmosselen in de hoofdrol.

“If a year was tucked inside of a clock,
then autumn would be the magic hour”
Victoria Erickson

Vijf redenen om nu extra van de kust te genieten

Geen drukte

In de herfst is het lekker rustig op het strand. Je kunt kilometers wandelen zonder veel mensen tegen te komen.
Om je hoofd leeg te maken of bij te praten met je partner of een vriendin. De gezonde zeelucht geeft je direct een energie boost! En als de wind je om de oren slaat, geen nood, daar bestaan sjaals en mutsen voor.

Kleurenpracht aan zee

Herfst betekent een prachtig kleurenpalet in de natuur maar ook de luchten en het water tonen nu andere kleuren. Geniet van een herfstwandeling over de duinen of door de polders of maak een fietstochtje.
Die natuur vind je niet snel in het binnenland!


Zonsondergang

Nog een voordeel: in de herfst hoef je niet tot ‘s avonds laat te wachten op de zonsondergang. En omdat het licht in het najaar veel zachter is, kun je ook prachtige foto’s maken. Dus ga er lekker voor in de duinen of op het strand en houd je camera in de aanslag, want de luchten kleuren aan de kust van roze naar paars en van diepblauw naar zwart.

Idyllische plaatjes maken

Voor wie van fotograferen houdt is het nu mogelijk om prachtige plaatjes te schieten van haventjes, vissersdorpen en natuurlijk de stranden en polders. Allemaal zonder drukke toeristenmassa.
En met het unieke Zeeuwse licht krijg je zeker het Wauw effect.

Lekker de storm trotseren

Het stormseizoen begint officieel op 1 november maar ook daarvoor kan het soms al behoorlijk tekeer gaan. Voor de liefhebbers van wind en hoge golven is het nu extra genieten aan het strand en de boulevard. Lekker uitwaaien in letterlijke zin, je staande kunnen houden en de branding in je gezicht voelen.
In je element zijn zou je kunnen zeggen.
In mijn blog Wind lees je meer over dit geweldige element.

Goud licht

In schampend licht
Daar waar de dag haar
Laatste vonken spatten laat
een zonnestraal verdwaalt
Over het glooiend waterland

Daar vangt het aan
Stralend in de contrasten
Verrast in wat ontstaat
Als zonlicht spelen gaat

Jolien Bredemeijer

En dan thuis lekker lezen …

Na een dagje buiten zijn is het nu het extra genieten thuis. Bij een kop thee of een glas latte wegdromen met een spannend of romantisch boek. In de Seasides zeebibliotheek vind je boeken over de zee, liefde, avontuur of om je volgende uitstapjes te plannen.


En all at once, summer collaps into fall”
Oscar Wilde

Herfstrecept

Deze keer ook een lekker recept Herfstmosselen met pompoen, gember en kokosmelk.
Eet smakelijk !

In dit blog zijn foto’s gebruikt van het Seaside archief, Pinterest , Hanneke Lucasse, Robin Hardeman, Tjitske de Jong Strandart, Danny Bastiaanse Annemarie Buecker, Gudrun Gunter, Nienke Malipaard en Jolien Bredemeijer. Zij heeft ook een mooi gedicht geschreven bij een van haar foto’s .
De coverfoto is van Ronnie Verrijzer Het recept is afkomstig van www.zekerzeeuws.nl

De Seasides in je mailbox? Voer je mailadres in en geniet


9 reacties op “Herfst aan de kust”

  • Ik was nog niet klaar met mijn reactie 😳. Heerlijk over het strand lopen,, maar ik moet tussen de 120 en 180 km er voor rijden, en dat zorgt ervoor dat ik er te weinig kom.
   Maar als ik dan deze prachtige foto’s zie, ben ik overstag en ga ik een hotelletje zoeken voor een paar dagen er tussenuit aan zee. Dus wie weet zie je mij een keer in Zeeland, aan het strand of leuk haventje.

   Like

   • Het zal nog niet op korte termijn zijn, want eerst wacht er nog een vakantie in Zwitserland volgende maand. … Duimen maar dat dit door kan gaan vanwege corona. Daarna komt Zeeland aan de beurt😎

    Like

 1. Ik woon in Zeeland, praktisch tegen het water aan, dus ik weet waar jet over hebt. De kust is zeker nu heerlijk. Nog een paar maanden voordat het toeristenseizoen weer begint.

  Like

 2. Ik heb jaren in Scheveningen gewoond en weet wat je bedoelt en ben het met je eens, met alle redenen. In het najaar, als de strandtenten weg waren, dan was het mooi. Aan het strand en in de duinen. Prachtige foto’s heb je erbij geplaatst!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: